Sprievodca pri nákupe:
Ako vybrať mlynček na kávu

,

Dobrý mlynček na kávu je hádam ešte dôležitejší ako dobrý espresso kávovar. Dobré mlynčeky na kávu musia mať možnosť nastavenia hrúbky mletia kávy od veľmi jemnej po hrubšiu. Ale to nie je všetko. Dobrý mlynček na kávu musí mlieť rovnomerne. Čo to znamená? Že nech si nastavíte akúkoľvek hrúbku mletia, pomleté čiastočky musia byť všetky rovnaké. Iba tak bude espresso dokonalé. Iba ak bude mlieť rovnomerne, espresso kávovar vytlačí z každej čiastočky pomletej kávy rovnaké chuťové tóny.

Ak mlynček nemelie rovnomerne, každá šálka espressa bude vyzerať a chutiť inak a to je tragédia. Vaša prvotriedna arabika si určite zaslúži, aby sa mohla v šálke naplno prejaviť a ukázať sa plnej paráde, nie? Lacné mlynčeky melú vždy trochu inak, nepresne, nerovnomerne, každé espresso je iné, raz chutí silnejšie, inokedy je vodové. Rýchlo sa prehrejú a pokazia. Testujeme a predávame len tie, ktoré majú mlecie kamene z top materiálov a ktoré sa osvedčili. Vybrali sme tie, ktoré sa ľahko ovládajú, a nezaberú v kuchyni viac miesta, ako je potrebné.

Aha. Napríklad Eureka MignonAj keď je malý, je to nekopromisný nezničiteľný bojovník s presným timerom za výbornú cenu. Mlynček ako z kaviarne ale v malom. Made in Florence. Celokovové robustné telo vydrží naveky, len mlecie kamene z vysokokvalitnej tvrdenej ocele časom vymeníte. Ale najskôr si 50 000 krát vychutnáte prvotriedne espresso. Kamene sú rovné nie kónické. Jednoduché a ultra presné mikrometrické nastavovanie jemnosti mletia. Jednoducho otáčate po milimetroch takým kolieskom, vďaka ktorému buď približujete alebo vzďalujete mlecie kamene od seba. Bomba. Vie mlieť naozaj najemno a, vďaka timeru, vždy namelie rovnakú porciu kávy, podľa toho, ako si ho nastavíte. Tento trpaslík pasuje aj k top high- endovým espresso kávovarom. Rôzne farebné prevedenia.

Hľa, Eureka Mignon.

Toto je prosímpekne Baratza Sette 270.

BaratzSette 270 je univerzálny mlynček. Melie najemno aj nahrubo. Na espresso aj na filter. Vždy rovnomerne. Najviac sa kvalita mlynčeka ukáže, keď meliete nahrubo. Vtedy krásne uvidíte v dlani čerstvo pomletú kávu. Sú všetky čiastočky rovnako veľké? To je dobre. Pokiaľ pripravujete kávu cez moku, určite melte hrubšie ako na espresso. Model Baratza Sette pripravovali a vyvíjali 8 roko v. Čo tam toľko majstrovali? Spolupracovali na vývoji kameňov s firmou Etzinger. Robia kónické mlecie kamene v Lichtenštajnsku. Kónické, nie komické. Christian Etzinger bol letecký inžinier, než sa pustil do mlecích kameňov.

Táto nová prelomová technológia udáva nový štandard: je jednoduchá, funkčná a má dlhú životnosť. V čom je to tajomstvo? Mlynček melie rovno dole do páky a nie ako je to u iných, že pomletú kávu fúkajú do strany. Toto je mlynček bez dna, páka sa drží rovno pod mlecími kameňmi a čerstvo pomletá káva padá priamo vertikálne rovno do páky. Medzi mlecími kameňmi neostane žiadna pomletá ani nepomletá káva. Všetka káva, čo sa pomelie, aj vypadne. Keď budete mlieť ďalšiu porciu, Vaša káva bude zasa max. čerstvá na 100 percent. Melie veľmi rýchlo, ale kávu nespáli.

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Kto sa vyzná do espressa vie, že bude potrebovat aj mlynček, a že naozajstný dobrý spoľahlivý mlynček je rovnako doležitý ako dobrý spoľahlivý kávovar. A dobrý mlynček nekúpite […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *