goppion caffe dolce talianska kava

Aká káva je najlepšia pre kaviareň?

, ,

Akých budete mať zákazníkov? Budú bažiť po kofeíne alebo pôjdu skôr po aróme a chuťovom profile? Ranní kávičkári chcú silné espresso a lahodné cappuccino.

Večerní túžia po špičkovom dezertnom espresse s nízkym obsahom kofeínu. Možno po takom, ktoré prenikavo vonia a chutí jedna báseň vyvážene aj bez cukru. Také máme radi aj my.

Blend, ktorý si vyberiete, by mal chutiť aj vám, ale v prvom rade uvažujme: Ktorý bude vyhovovať zákazníkom?

Je bežné mať dva-tri fresh mlynčeky na kávu a v každom iný autorský blend. O sladkých majstrovských vyvážených blendoch GOPPION CAFFÉ viac tu.

Ristretto, Espresso, Lungo, Americano, Long Black, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Gibralar. Každý z drinkov chce to svoje. A treba mať plantážnu Etiópiu na filtrovanú kávu.

Blend s robustou AROMA ESPRESSO je horkejší, silnejší, má veľa robusty, bude mať poriadnu tmavšiu cremu a v dochuti /retrogusto/ bude čokoládová horkosť. Je to blend do koča aj do voza. Do každého počasia. Má veľa kofeínu. Pre niekoho možno príliš silná.

NATIVO BIO FAIR TRADE je 100% arabika. Bude mať jemné cintľavé telíčko a prenikavú veselú arómu, a treba ju mať super čerstvú, aby naplno vyznela. Rástla vysoko v horách v tieni iných stromov a zbierali ju ručne.

Musí ju pripravovať odborník a s láskou. Mal by sa s ňou maznať. Je to dezertná harmonická arabika s dlhým retrogustom, ktoré pomaly doznieva. Viac o blendoch tu.

goppion caffe talianska kava blendy

Ako v Priore vo výklade náš výber blendov pre kaviarne. Ako missky vo finále, keď nastúpia na pódium.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *