Aká káva je najlepšia pre kaviareň?
Akých budete mať zákazníkov? Budú bažiť po kofeíne alebo pôjdu skôr po aróme a chuťovom profile? Ranní kávičkári chcú silné espresso a lahodné cappuccino.
Večerní túžia po špičkovom dezertnom espresse s nízkym obsahom kofeínu. Možno po takom, ktoré prenikavo vonia a chutí jedna báseň vyvážene aj bez cukru. Také máme radi aj my.
Blend, ktorý si vyberiete, by mal chutiť aj vám, ale v prvom rade uvažujme: Ktorý bude vyhovovať zákazníkom?
Je bežné mať dva-tri fresh mlynčeky na kávu a v každom iný autorský blend. O sladkých majstrovských vyvážených blendoch GOPPION CAFFÉ viac tu.
Ristretto, Espresso, Lungo, Americano, Long Black, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Gibralar. Každý z drinkov chce to svoje. A treba mať plantážnu Etiópiu na filtrovanú kávu.
Blend s robustou AROMA ESPRESSO je horkejší, silnejší, má veľa robusty, bude mať poriadnu tmavšiu cremu a v dochuti /retrogusto/ bude čokoládová horkosť. Je to blend do koča aj do voza. Do každého počasia. Má veľa kofeínu. Pre niekoho možno príliš silná.
NATIVO BIO FAIR TRADE je 100% arabika. Bude mať jemné cintľavé telíčko a prenikavú veselú arómu, a treba ju mať super čerstvú, aby naplno vyznela. Rástla vysoko v horách v tieni iných stromov a zbierali ju ručne.
Musí ju pripravovať odborník a s láskou. Mal by sa s ňou maznať. Je to dezertná harmonická arabika s dlhým retrogustom, ktoré pomaly doznieva. Viac o blendoch tu.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!