Showroom: Osvetová 18, Bratislava | 0902 956 000
Talianska káva
  • Home
  • Naše služby
  • Naše kávy
  • Vzdelávanie
  • Journal
  • Kontakt
  • Search
  • Facebook

Ako robíme pravidelný servis espresso kávovarov a mlynčekov na kávu priamo v kaviarňach?

Ako prvé sa kontroluje tvrdosť vody. Aby sa espresso kávovar nezavápnil. Test tvrdosti vody trvá minútku. Keď test tvrdosti vody preukáže, že je potrebná výmena zmäkčovača vody alebo filtra BWT, vymeníme ho.

Zmäkčovačom vody si chránite espresso kávovar. Predlžujete životnosť espresso kávovaru. Ovplyvňujete chuť espressa.

Niektorí naši zákazníci si robia regeneráciu zmäkčovača vody sami. Trvá to cca hodinu. Iní chcú, aby sme regeneráciu zmäkčovača urobili v predstihu u nás vo firme a v kaviarni zmäkčovače len rýchlo vymeníme, ako to robia na Formule F1. Tým pádom ani na chvíľku neohrozujeme plynulý chod rušnej prevádzky.

Kontrola teploty hláv kávovaru. Extrakcia musí prebiehať pri 92-94 stupňoch Celzia.

Kontrola tlaku špeciálnym tlakomerom. Tlak musí byť 9 barov.

tlakomer dobry tlak espresso kavovar 9 barov portafilter

Backflush si robia v dobrých kaviarňach často a dobrovoľne. Pre istotu ho urobíme aj my, vždy keď prídeme.

Často sa vymieňa tesnenie na hlave kávovaru. Trvá to 10 minút. Naučíme vás, ako predĺžiť životnosť tesnenia.

talianska kava espresso kavovar rancilio promac

Espresso kávovar od RANCILIO PROMAC. Požičiavame za odbery takéto kompaktné dvojpákové espresso kávovary. Bez problémov urobí 200 káv denne.

Čistenie hoppera /zásobníka na zrnkovu kávu/ na mlynčeku na kávu. Hopper musí byť v perfektnom stave a čistučký, inak sa zákazníci otočia na opätku a odídu. Káva hopper časom zamastí, treba pravidelnú kontrolu a časté čistenie.

Alebo rovno často vymieňame hopper za druhý a čistý, ktorý sme si pripravili pred výjazdom u nás. Čistenie mlecích kameňov na mlynčeku na kávu pomocou granulátu alebo prípravku GRINDZ.

Ak treba kontroluje sa mletie mlynčeka a hrúbka mletia.

Skúška správnosti je špičkové espresso.

Ako ošetrujeme vodu do espresso kávovaru?

Používame klasické gastro zmäkčovače vody, ktoré ochraňujú espresso kávovar pred vodným kameňom. Okrem toho ponúkame špičkové technológie od BWT aj BRITA, ktoré okrem dôkladnej ochrany espresso kávovaru, upravujú minerálne zloženie vody. Espresso chutí potom lepšie.

Ako čistíme espresso kávovary a mlynčeky na kávu?

O espresso kávovar sa treba poriadne starať. Najzákladnejšie úkony sú backflush, čistenie hlavky špeciálnou kefkou a dôkladné čistenie pák. Na backflush a čistenie pák používame Pulycaf.

Ak kávovar nemá dostatočný tlak alebo teplotu, niečo sa zanedbalo. V takom príde demontujeme espresso kávovar a požičiavame náhradný, kým sa váš u nás dôkladne neprečistí a neodvápni.

Mlynčeky sa čistia priamo v kaviarni pravidelne prípravkom GRINDZ. Raz za čas sa rozoberaju a čistia manuálne.

cistenie mlynceka na kavu talianska kava

quamar servis oprava údržba

ako opravujeme ako servisujeme

Ako opravujeme espresso kávovary a mlynčeky na kávu?

Náhradné diely na espresso kávovary kupujeme priamo od výrobcov z Talianska. Náhradné diely na espresso kávovary značky Dalla Corte sú z Baranzate, Miláno.

Urobí sa diagnostika espresso kávovaru, zistí sa, v čom je problém, upovedomí sa zákazník a konzultuje sa prípad. Počas doby opravy máte od nás náhradný profesionálny espresso kávovar.

Oprava môže trvať aj 3 týždne, lebo na niektoré špeciálne náhradné diely sa čaká dlho. Ale to je krajný prípad. Mnoho bežných náhradných dielov máme skladom. Kávovary rôznych značiek opravujeme uz sedemnásť rokov. Najbežnejšia je výmena špirály, odvápnenie kávovaru, výmena solenoid ventilov, flowmetrov, elektroniky. Tesnenia meníme na mieste.

oprava espresso kavovaru

Robíme servis a opravy espresso kávovarov: Dalla Corte, Rancilio, Wega, Astoria, La Spaziale, Nuova Simonelli, Carimali, Lelit, BFC. Robíme záručný aj pozáručný servis. Robíme preventívne prehliadky espresso kávovarov aj diagnostiku espresso kávovarov. Postaráme sa aj o váš espresso kávovar

La marzocco GS3 prava stranatalianska kava home barista oprava espresso kavovaru

Ako treba robiť pravidelnú údržbu espresso kávovaru a mlynčeka na kávu?

Ak požičiavame espresso kávovar za odbery kávy Goppion Caffé, trváme na tom, aby ste sa oň dôkladne starali. Kávovar je po dobu spolupráce stále náš, a preto nám záleží na tom, aby vydržal v perfektnom stave dlho predlho.

A tak chodíme a často kontrolujeme. Či sú ligotavé a čistulinké trysky na mlieko. Trysky sa musia čistiť okamžite po tom, ako našľaháte mlieko na cappuccino. Špeciálnou handričkou iba na to určenou a na nič iné.

Treba robiť často backflush. Treba čistiť páky a namáčať ich do čistiaceho roztoku. Treba leštiť kapotáž espresso kávovaru, nech sa ligoce ako vintage Mercedes na výročnom zraze  veteránov.

To isté platí o mlynčeku.

Nemusíte mlynček na kávu rozoberať a vyberať z neho mlecie kamene. To robíme my. Ale zásobník na zrnkovú kávu musí byť vždy a za každých okolností čistučký. Dohoda?

cerstva talianska kava

čerstvá talianska káva

Svet kávy nespí, ale uháňa dopredu. Treba držať krok s dobou.

Informácie

  • Radíme pri nákupe
  • Coffeepédia
  • Údržba a čistenie

Showroom BA

Osvetová 18
Bratislava

Showroom BB

Jelšová 33
Banská Bystrica

Kontakt

E-mail:
info@homebarista.sk
Tel:
+421 902 956 000
+421 902 956 001
© Copyright - HomeBARISTA 2017
  • Pravidlá používania
  • Ochrana súkromia
  • Obchodné podmienky
Autopožičovňa Zvolen, Banská Bystrica, Žiar nad Hronom, Krupiná, Detva, Sliač Tvorba webstránok wordpress, wordpress dizajn Scroll to top